Kerajaan Sabah ucap tahniah kepada PM9

KETUA Menteri Sabah, Datuk Seri Hajiji Noor merakamkan tahniah kepada Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob atas pelantikannya sebagai Perdana Menteri yang baharu.

Hajiji berkata, Ismail Sabri mempunyai kelayakan dan pengalaman yang diperlukan untuk memimpin negara ini.

Beliau yang juga Pengerusi Gabungan Rakyat Sabah (GRS), berkata kerajaan negeri GRS menyokong penuh Ismail Sabri dan mengharapkan hubungan negeri-persekutuan akan membuahkan hasil.

“Ini bukan hanya untuk mempercepatkan usaha membangunkan negeri ini tetapi juga yang antara lain mengambil kira hak-hak Sabah.

“Kami akan meneruskan perjuangan ini dan isu-isu berkenaan dengan hak, keutamaan dan keperluan Sabah juga akan diteruskan.

“Sekarang pergolakan kepemimpinan di peringkat Persekutuan telah diselesaikan, marilah kita semua bersatu, mengenepikan perbezaan, dan terus bergerak untuk memerangi Covid-19 serta membangun kembali ekonomi,” katanya.

Ketua Menteri yang mewakili kerajaan GRS turut mengucapkan terima kasih kepada Perdana Menteri sementara, Tan Sri Muhyiddin Yassin atas khidmatnya kepada rakyat dan negara serta sokongan dan sumbangannya kepada Sabah. – Malaysiapost

Artikel Terbaharu

Artikel Berkaitan

Verified by MonsterInsights