Muhyiddin yakin Ismail dapat perkukuh hubungan Malaysia-Singapura

BEKAS Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin menaruh keyakinan hubungan baik Malaysia-Singapura akan terus ditingkatkan di bawah kepimpinan Perdana Menteri baharu Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Muhyiddin menjelaskan, dalam satu perbualan telefon dengan Perdana Menteri Singapura Lee Hsien Loong hari ini yang turut menyentuh hubungan dua hala Malaysia dan Singapura.

Menurut Muhyiddin, Hsien Loong memberi jaminan langkah memperkasakan hubungan dua hala antara kedua-dua negara dalam pelbagai aspek akan terus diperkasakan.

“Secara peribadi, saya amat menghargai nilai persahabatan yang ditunjukkan Lee Hsien Loong, bukan sahaja kebelakangan ini, bahkan ketika kami saling mengenali lama dahulu.

“Masih segar di ingatan pertemuan bersemuka dan bersejarah kami di tengah-tengah Tambak Johor pada Julai tahun lepas, iaitu sejurus saya menjawat jawatan Perdana Menteri, manakala beliau sendiri baru saja mengangkat sumpah bagi menyambung tugas sebagai Perdana Menteri,” katanya di yang Facebook, hari ini.

Muhyiddin yang juga Presiden Bersatu memaklumkan, beliau menerima panggilan telefon dari Hsien Loong yang ingin mengetahui perkembangannya selepas tidak lagi menjadi Perdana Menteri. – Malaysiapost

Artikel Terbaharu

Artikel Berkaitan

Verified by MonsterInsights