Hambar di padang, tidak halang Ronaldo romantik dengan kekasih hati

Hambar di padang, tidak halang Ronaldo romantik dengan kekasih hati

MESKIPUN Cristiano Ronaldo beraksi hambar dalam perlawanan Liga Perdana Inggeris (EPL) menentang Leicester City semalam, namun kehambaran itu tidak terbawa-bawa ke dalam kisah percintaan dengan teman wanitanya. 

Penyerang sensasi kelahiran Portugal itu bingkas ‘moved on’ dengan apa yang terjadi kepada nasib Manchester United yang dibelasah 4-2 oleh Leicester apabila mengejutkan kekasih hatinya dengan hadiah yang sangat istimewa. 

Ronaldo telah menghadiahkan kepada teman wanitanya, Georgina Rodriguez  sebuah peti simpanan barang kemas berjenama Louis Vuitton berharga £108,000 (RM615,213) daripada pemain sensasi itu, lapor portal berita MailOnline semalam.

Peti simpanan barang kemas Louis Vuitton Malle Vendome itu akan digunakan untuk menyimpan koleksi barang kemas yang dianggarkan bernilai £2.6 juta (RM14.8 juta).

Pasangan romantis ini sudah berpacaran selama lima tahun tanpa ikatan perkahwinan rasmi. 

“Saya kehilangan kata-kata, Cristiano,” ciap Georgina di Twittter. 

Peti tersebut mempunyai ketinggian 137 sentimeter dan dilengkapi dengan cermin untuk mempamerkan barang kemas termasuk set rantai berlian dan subang paling berharga miliknya bernilai £78,000 (RM445,783) yang digayakannya semasa Festival Filem Venice bulan lalu.

Disifatkan sebagai ‘ciptaan romantis’, bekas ikonik itu mula dihasilkan pada tahun 1910 untuk pelanggan ‘terbaik’ Louis Vuitton. – Malaysiapost

Google+ Linkedin

Komen