PRN Johor: Bersatu bincang persediaan dengan Pas, Gerakan

PARTI Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) Johor akan mengadakan mesyuarat termasuk bersama parti komponen lain dalam Perikatan Nasional (PN) bagi membincangkan persediaan menghadapi Pilihan Raya Negeri (PRN).

Setiausahanya, Datuk Dr Sahruddin Jamal berkata, mesyuarat itu akan melibatkan ketua-ketua bahagian dan jentera pilihan raya parti.

Beliau berkata pertemuan dan perbincangan bersama Pas dan Parti Gerakan Rakyat Malaysia (Gerakan) juga akan diadakan bagi tujuan sama dalam masa terdekat.

“Bersatu Johor menjunjung kasih dan mengambil maklum pembubaran Dewan Undangan Negeri (DUN) yang telah mendapat perkenan Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar bagi memberi laluan PRN diadakan.

“Susulan itu, Bersatu Johor di bawah pimpinan Presiden, Tan Sri Muhyiddin Yassin akan bermesyuarat bagi membincangkan secara terperinci bersama ketua-ketua bahagian dan jentera PRN,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Menurut Sahruddin, sebagai sebuah parti berdaftar, Bersatu Johor sentiasa mendukung prinsip Rukun Negara dan amalan demokrasi serta menjunjung tinggi Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Tubuh Kerajaan Johor 1895.

“Bersatu Johor sentiasa meletakkan soal kemaslahatan negeri dan rakyat sebagai keutamaan sekali gus akan terus memberikan khidmat demi kemakmuran negeri serta kesejahteraan rakyat Johor,” katanya. – Malaysiapost

Artikel Terbaharu

Artikel Berkaitan

Verified by MonsterInsights