Pemilihan PKR sekadar sketsa politik Anwar

Pemilihan PKR sekadar sketsa politik Anwar

PEMILIHAN PKR hanya sketsa politik Presidennya, Datuk Seri Anwar Ibrahim, kata EXCO Pemuda Umno, Datuk Shahrul Nasrun Kamarudin.

Beliau berkata, pemilihan dan perebutan jawatan dalam parti itu hanya sekadar untuk menafikan PKR sebuah parti berasaskan kroni dan keluarga Presidennya.

“Di atas kertas sememangnya pemilihan PKR pada kali ini mendapat sambutan apabila ramai pemimpin mencalonkan diri untuk bertanding merebut jawatan dalam parti.

“Namun realitinya, ini adalah sketsa politik Anwar Ibrahim untuk menunjukkan PKR ini mempunyai nilai, ‘crowd’ dan paling penting hendak tunjukkan PKR memperjuangkan demokrasi bukannya parti kroni dan keluarga Anwar Ibrahim”, katanya dalam kenyataan hari ini.

Shahrul Nasrun berkata, pemilihan PKR yang menyaksikan beberapa artis mencalonkan diri untuk bertanding turut dilihat hanya sekadar hiburan.

BACA LAGI: Anwar pertahan jawatan Presiden PKR

“Perkara ini tidak pelik kerana PKR sendiri merupakan parti yang paling ‘menghiburkan’ kerana banyak drama dapat disaksikan sejak parti itu ditubuhkan.

“Drama sedih dan air mata merupakan cara PKR untuk mengemis undi daripada rakyat sejak sekian lama,” katanya.

Tambahnya, pembabitan artis, pelakon dan pengarah dalam PKR akan menyaksikan lebih banyak lagi ‘skrip’ dan drama baharu yang akan disajikan dalam senario politik negara.

“Kita perlu ingat dan jangan sesekali lupa akan sandiwara yang telah dihidangkan kepada rakyat Malaysia sebelum ini.

“PKR perlu ingat bahawa rakyat Malaysia cerdik dan tidak akan terpengaruh lagi dengan wayang politik arahan Anwar Ibrahim”, katanya. – Malaysiapost

Komen