Bekas suami Lufya nafi upah lelaki culik anak sendiri

BEKAS suami kepada pelakon Lufya menafikan terlibat mengupah individu lain untuk menculik anak perempuannya, Laana Haura, 5, di sebuah taman permainan Ahad lalu.

Penafian itu dibuat selepas ada komen-komen netizen di Instagram Lufya yang mengaitkan nama Dr Che Muhammad Hafiz Che Baharum, 32, berniat jahat merancang insiden itu.

“Ex husband (bekas suami) awak kan? Ya Allah, jahatnya. Please buat police report (tolong buat laporan polis),” komen seorang netizen.

Komen itu turut mendakwa bekas suami Lufya sebagai dayus selepas ditanya adakah dia mengupah orang untuk melakukan perkara itu.

“Not sure (tak pasti) but (tapi) memang kerja ex husband (bekas suami) dia ni. Dayus,” tulisnya.

Dr Hafiz memaklumkan dia tidak terbabit dengan insiden penculikan anaknya dan mendakwa tuduhan netizen itu adalah fitnah.

Katanya, dia masih berfikiran waras dan tidak sanggup menggunakan kekerasan semata-mata mahu berjumpa anak.

“Tuduhan netizen itu adalah fitnah. Sebagai bapa saya tak sanggup buat macam tu. Kalau nak jumpa anak, saya akan minta izin. Kalau tak dapat jumpa, saya runding baik-baik.

“Kalau nak jumpa saya akan cakap baik-baik dan bukan mengamuk. Kalau dia tak bagi, saya cuba dan minta lagi. Bukan dengan kekerasan. Saya akan cuba faham jika tak dapat jumpa. Saya tetap sabar dan tak putus asa.

“Kalau nak jumpa kenapa perlu serang. Saya bukan jenis berdendam. Perkara lepas biarlah berlalu. Saya sudah lama ‘move on’ dan sudah ada kehidupan baru. Takkan nak upah samseng,” katanya memetik Harian Metro.

Menurut Dr Hafiz, dia mengetahui insiden itu apabila dimaklumkan pengguna laman sosial yang menghantar mesej (DM) di Instagram.

“Saya pun baru tahu daripada orang dan kawan yang ‘forward’ perkara itu. Kalau tak, memang tak tahu apa-apa. Sepatutnya dia perlu cakap pada saya awal lagi. Saya ini masih bapa kepada anak kami, walaupun bukan lagi suami kepadanya.

“Selepas dapat tahu terus saya menghubunginya dan buang segala ego sebab mengenangkan keselamatan dan keadaan anak. Alhamdulillah, dia kata anak okay dan dirinya stabil. Saya doakan dia semoga dalam keadaan baik-baik saja.

“Saya harap dia buat laporan polis segera. Selepas ini kena lebih berhati-hati jika nak bawa anak bermain di kawasan awam. Apatah lagi sekarang banyak kes jenayah,” katanya. – Malaysiapost

Artikel Terbaharu

Artikel Berkaitan

Verified by MonsterInsights