PRU15: Malaysia Airlines lancar kempen ‘Jom Balik Mengundi’ dengan tawaran diskaun tambang.

PRU15: Malaysia Airlines lancar kempen ‘Jom Balik Mengundi’ dengan tawaran diskaun tambang.

MALAYSIA Airlines hari ini melancarkan kempen ‘Jom Balik Mengundi’ dengan menawarkan diskaun tambang sehingga 20 peratus bagi membolehkan orang ramai balik mengundi pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15).

Tempahan boleh dibuat mulai hari ini sehingga 19 November, untuk perjalanan dari 11 hingga 27 November ini.

Syarikat penerbangan nasional itu juga akan menambah 26 penerbangan dan menaik taraf 16 perkhidmatan domestik kepada pesawat badan lebar A330 bagi menampung lonjakan permintaan ke beberapa laluan di Semenanjung, Sabah dan Sarawak.

Promosi 20 peratus diskaun itu juga terpakai untuk semua kategori tambang merangkumi Lite, Basic and Flex bagi Kelas Ekonomi selain Basic dan Flex bagi Kelas Perniagaan serta tersedia untuk tempahan melalui www.malaysiaairlines.com

Dalam pada itu, kenyataan itu memaklumkan Firefly Airlines akan menambah sehingga 70 penerbangan dari Subang dan Pulau Pinang ke laluan domestik terpilih mulai 17 hingga 20 November 2022 dengan diskaun tambang masing-masing 24 peratus dan 10 peratus bagi penerbangan jet dan ATR.

Promosi itu dibuka untuk tempahan mulai hari ini hingga 24 Oktober 2022 bagi perjalanan dari 1 November hingga 30 Jun 2023.

Pelanggan MASwings yang mengembara dari Miri ke Mulu, Sandakan ke Lahad Datu dan Bintulu ke Sibu boleh menempah penerbangan bermula RM135 sehala tambang semua dalam satu.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Malaysia Aviation Group, Kapten Izham Ismail, berkata sebagai syarikat penerbangan nasional, mereka menyokong pengundi yang mahu pulang ke kampung halaman untuk menunaikan tanggungjawab mereka pada PRU15.

“Semua syarikat penerbangan di bawah Malaysia Aviation Group berbesar hati untuk menambah kapasiti untuk sebahagian sektor, jika perlu.

“Kami bersedia untuk memenuhi peningkatan perjalanan dengan menawarkan perjalanan lancar selain memastikan tahap keselamatan tertinggi pelanggan sepanjang bersama kami.

“Pelanggan digalakkan untuk mengambil peluang daripada promosi dan menempah penerbangan mereka dengan awal, bagi mendapatkan tawaran terbaik Malaysia Airlines, Firefly atau MASwings,” katanya. – Malaysiapost

Komen