Fahmi kesal Pemuda PN lapor polis berhubung perjanjian Kerajaan Perpaduan

Fahmi kesal Pemuda PN lapor polis berhubung perjanjian Kerajaan Perpaduan

MENTERI Komunikasi dan Digital, Fahmi Fadzil kesal terhadap laporan polis dibuat Pemuda Perikatan Nasional (PN) berhubung Perjanjian Persefahaman Kerjasama antara pemimpin parti-parti dalam kerajaan.

Beliau menyifatkan tindakan itu sebagai biadab dan tidak menghormati keputusan Majlis Raja-Raja kerana mendakwa perjanjian diusahakan oleh Kerajaan Perpaduan sebagai satu ‘pakatan jahat.’

“Kita kena ingat Kerajaan Perpaduan ini ditubuhkan atas nasihat Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah.

“PAS dalam kerajaan sebelum ini pun pernah tunjuk sikap derhaka kepada Tuanku… jadi saya lihat memang Pemuda PN ini saya rasa terbawa-bawa dengan amalan dari dulu,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada Bernama pada Program Jom Tonton Perlawanan Akhir Piala Dunia 2022 di Kompleks Sukan Ecopark, Pantai Dalam malam tadi.

Ketua Penerangan PKR itu juga berkata, Kerajaan Perpaduan yang dibentuk bukanlah untuk memegang jawatan penting dalam kerajaan sebaliknya bagi menjamin kestabilan, menyelesaikan masalah rakyat dan memacu pertumbuhan ekonomi negara.

“Saya rasa mereka perlu nilai balik perkara ini, hentikanlah menanam bibit-bibit pertikaian dan janganlah biadap,” katanya.

Terdahulu, Ketua Pemuda PN, Ahmad Fadhli Shaari membuat laporan polis berkenaan ‘pakatan jahat’ antara pemimpin parti-parti pemerintah berkaitan Perjanjian Persefahaman Kerjasama yang didakwa merosak dan memudaratkan demokrasi. – Malaysiapost

Komen