Puteri Sarah sah tuntut cerai hari ini

Puteri Sarah sah tuntut cerai hari ini

PELAKON Puteri Sarah Liyana tiba di Mahkamah Syariah Kuala Lumpur untuk memfailkan tuntutan cerai terhadap suaminya yang juga pengarah kontroversi, Syamsul Yusof, pagi ini.

Puteri Sarah dilihat berjubah dan tudung berwarna hitam tiba pada jam 10.25 pagi dengan menaiki Mercedes berwarna kelabu dengan diiringi dua adiknya.

Kira-kira 30 pengamal media daripada pelbagai agensi berkumpul di pekarangan mahkamah seawal jam 9 pagi bagi membuat liputan kes pelakon berusia 38 tahun itu, lapor Berita Harian.

Khamis lalu, Puteri Sarah atau nama sebenarnya, Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin mengesahkan akan memfailkan perceraian di Mahkamah Syariah Kuala Lumpur, hari ini.

Pelakon berkenaan sebelum ini memaklumkan, tuntutan cerai itu dibuat susulan krisis rumah tangga yang berlarutan sejak empat tahun lalu tidak menemui jalan perdamaian, selain enggan bermadu selepas Syamsul membuat pengakuan bernikah kali kedua dengan Ira Kazar di Thailand, baru-baru ini.

Malah, Puteri Sarah atau nama sebenarnya, Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin menegaskan, keputusan memfailkan perceraian adalah muktamad dan tidak akan menarik balik hasratnya walau apapun berlaku.

Konflik rumah tangga Puteri Sarah dan Syamsul mula diperkatakan sejak empat tahun lalu, tetapi anak Datuk Yusof Haslam itu tidak pernah membuka mulut mengenainya.

Susulan pengakuan Syamsul, topik berkaitan kemelut rumah tangganya dan kehadiran Ira Kazar sebagai isteri kedua hangat diperkatakan sehingga ‘trending’ dalam media sosial.

Puteri Sarah dan Syamsul mendirikan rumah tangga pada 8 Mac 2014 dan dikurniakan dua cahaya mata, Syaikul Islam,berusia lima tahun dan Summayah, yang kini berusia tiga tahun. – Malaysiapost

Komen