Tun M, isteri luang masa jumpa bekas kakitangan PMO

Tun M, isteri luang masa jumpa bekas kakitangan PMO

TUN Dr Mahathir Mohamad berkesempatan meluangkan masa melawat sebahagian bekas warga kerja Pejabat Perdana Menteri (PMO) yang pernah berkhidmat dengannya, sebelum ini.

Dr Mahathir berkata, beliau bersama isterinya, Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali bertemu sebahagian bekas kakitangan yang pernah bertugas di jabatan itu ketika beliau menjadi Perdana Menteri keempat dan ketujuh.

Tun Dr Mahathir Mohamad berkesempatan meluangkan masa melawat sebahagian bekas warga kerja Pejabat Perdana Menteri (PMO) yang pernah berkhidmat dengannya, sebelum ini.

“Hujung minggu baru ini saya dan Hasmah meluangkan masa bersama sebahagian bekas warga kerja Pejabat Perdana Menteri.

“Mereka bersama saya ketika kali pertama dan kedua saya berkhidmat sebagai PM.

“Setelah 42 tahun berlalu, sudah pasti ada yang sudah pergi dijemput Allah. Ada juga yang masih berkhidmat di pejabat saya hingga ke hari ini.

“Saya gembira dapat bersama dengan mereka semua,” katanya dalam hantaran di Facebook hari ini.

Tun Dr Mahathir dan Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali bertemu sebahagian bekas kakitangan yang pernah bertugas di jabatan itu ketika beliau menjadi Perdana Menteri keempat dan ketujuh.

Dalam masa sama, Dr Mahathir berkata banyak kenangan yang diperolehi di samping kakitangan jabatan itu ketika beliau berkhidmat untuk membangunkan negara.

Katanya, Malaysia membangun dari negara pertanian ke negara industri adalah hasil kerja kuat baik pemimpin dan juga kakitangan pejabat.

“Tanpa usaha yang gigih, kita tidak mungkin capai kemajuan hari ini. Kejayaan ini adalah kejayaan bersama.

“Alhamdulillah dan terima kasih kepada semua yang bersama semasa susah mahupun senang. Semoga jumpa lagi,” ujarnya. – Malaysiapost

Komen