Genap 4 tahun Al Sultan Abdullah sebagai Yang di-Pertuan Agong

Genap 4 tahun Al Sultan Abdullah sebagai Yang di-Pertuan Agong

AL-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah menyambut ulang tahun keempat memegang jawatan sebagai Yang di-Pertuan Agong Ke-16, hari ini.

Istana Negara dalam kenyataan di Facebook memaklumkan, Seri Paduka melafaz sumpah memegang jawatan sebagai Yang di-Pertuan Agong Malaysia Ke-16 pada satu istiadat penuh gilang-gemilang di Istana Negara pada 31 Januari 2019.

“Setinggi-tinggi kesyukuran dipanjatkan ke hadrat Allah SWT atas limpahan rahmat dan inayah-Nya, Seri Paduka Baginda pada hari ini genap empat tahun bersemayam di atas Singgahsana Takhta Pemerintahan sebagai Ketua Negara.

“Setinggi-tinggi kesyukuran juga dipanjatkan ke hadrat Allah SWT kerana rakyat dan negara sentiasa dirahmati nikmat keamanan dan keharmonian meskipun sepanjang tempoh empat tahun ini, negara dan rakyat telah menghadapi pelbagai cabaran dan dugaan,” menurut Istana Negara.

Justeru, rakyat bersama-sama mendoakan agar Allah SWT terus menganugerahkan Seri Paduka Baginda keafiatan, kebijaksanaan dan keberkatan bersemayam di atas singgahsana takhta pemerintahan dengan penuh kebesaran, kedaulatan dan kesejahteraan.

“Semoga Malaysia, di bawah naungan dan pemerintahan Seri Paduka Baginda sebagai Ketua Negara, sentiasa dilindungi dan diberkati Allah SWT,” katanya. – Malaysiapost

Kredit foto: Facebook Istana Negara

Komen