Nurul Hazwani tawar diri calon Ketua Puteri

Nurul Hazwani tawar diri calon Ketua Puteri

SETIAUSAHA Pergerakan Puteri Umno, Nurul Hazwani Haslan menawarkan diri bertanding jawatan Ketua Puteri Umno, pada sesi pemilihan kali ini.

Menurutnya, Puteri Umno ialah sayap yang boleh memainkan peranan penting dalam mencorak dan membantu orang Melayu serta Bumiputera, terutama wanita muda dalam menghadapi cabaran dunia yang moden ini.

Beliau berkata, jika kita mengambil keputusan untuk bersaing tanpa membuat apa-apa persediaan, kita akan dilihat terkebelakang apabila seluruh dunia bergerak ke hadapan.

“Untuk ‘keep up’ (bersaing), kita perlu bergerak dua kali ganda dari kelajuan yang sedia ada.

“Saya percaya apabila diberi peluang untuk mengemudi Pergerakan Puteri Umno, visi dan misi yang ditawarkan pasti jelas dan mampu dilaksanakan dengan pelbagai agenda akan dirangka, bagi terus memperkasa wanita muda yang bakal mewarisi kepimpinan negara,” katanya menurut laporan Berita Harian.

Nurul Hazwani yang juga Ketua Puteri Umno Seputeh berkata, kerangka agenda politik sihat dengan teras kepimpinan, perkaderan, pendidikan, motivasi, kesihatan dan kerjaya serta usrah rohani untuk wanita muda akan menjadi tumpuan sepanjang tempoh kepimpinannya bagi mengharungi dunia yang penuh dengan cabaran.

“Saya juga mahu Puteri ini menjadi sayap yang mendukung institusi Umno dan menjadi sebuah pasukan yang dikagumi kawan dan digeruni lawan,”katanya.

Nurul Hazwani berkata, beliau ingin mewujudkan penanda aras baharu untuk Puteri Umno yang akan dinilai oleh semua pada masa hadapan, seiring dengan perubahan landskap politik semasa serta pengukuhan dalam parti demi untuk negara, agama dan bangsa.

Selain Nurul Hazwani, media sebelum ini melaporkan Exco Puteri Umno, Fadhwa Anuar turut menawarkan diri bertanding jawatan sama.

Beliau dilapor berkata, perkara itu sudah dimaklumkan kepada Ketua Puteri, Datuk Zahida Zarik Khan dan mendapat sokongannya. – Malaysiapost

Komen