Selamat maju jaya calon SPM 2022

Selamat maju jaya calon SPM 2022

PERDANA Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim mengucapkan selamat maju jaya kepada semua calon yang menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2022 hari ini.

Beliau mendoakan semoga usaha dan kegigihan calon-calon berkenaan akan memberikan kejayaan yang bermakna.

“Buat anak-anak yang akan menduduki peperiksaan SPM, saya ucapkan selamat maju jaya dan mendoakan semoga usaha dan kegigihan kalian memberi kejayaan yang bermakna.

“Selamat menduduki peperiksaan SPM. Selamat maju jaya,” katanya dalam satu hantaran di laman Facebook rasminya.

Sementara itu, Menteri Pendidikan Fadhlina Sidek turut mengucapkan selamat maju jaya kepada calon SPM 2022 dalam satu video yang dimuat naik di laman Facebooknya.

“Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan selamat maju jaya kepada semua pelajar SPM yang akan menghadapi peperiksaan pada tahun ini.

“Kami di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) mendoakan kejayaan para pelajar sekalian. Selamat maju jaya. Anda boleh lakukannya,” katanya.

Peperiksaan SPM 2022 dilaksanakan bermula hari ini hingga 15 Mac ini, membabitkan seramai 403,637 calon yang akan mendudukinya di 3,355 pusat peperiksaan seluruh negara.

Seramai 131,318 petugas peperiksaan telah dilantik bagi memastikan kelancaran pengurusan dan pengendalian peperiksaan tersebut. – Malaysiapost

Komen