Calon Naib Ketua Pemuda Umno jual kereta untuk bertanding

Calon Naib Ketua Pemuda Umno jual kereta untuk bertanding

CALON Naib Ketua Pemuda Umno Bahagian Simpang Renggam, Syed Mohd Kazim Syed Nasir sanggup berkorban dengan menjual keretanya untuk bertanding jawatan berkenaan pada pilihan parti bulan depan.

Syed Mohd Kazim menegaskan pergorbanannya itu adalah bukti beliau menginsafi serta nekad dalam perjuangan demi memastikan Umno kekal menjadi wadah perjuangan anak bangsa terutamanya orang muda.

Jelasnya lagi, Proton Saga berkenaan menyimpan ‘seribu satu kenangan’ dan saksi perjuangan hidupnya dalam mengekalkan wadah parti pada orang muda supaya terus kekal relevan.

Katanya, usaha itu amat jika dibandingkan dengan perjuangan orang dahulu yang sanggup bergadai apa sahaja untuk membangun anak bangsa dan negara.

“Saya gadaikan kereta demi perjuangan, Umno perlu orang muda. Dengan restu dari ibu saya untuk menjual kenderaan ini menjadi saksi perjuangan saya dalam mengembalikan sokongan orang muda pada parti.

“Ini tekad yang saya nak kongsikan pada sahabat-sahabat pemuda saya di Malaysia dan khususnya di Parlimen Simpang Renggam, kita perlu buktikan kesediaan kita, kesanggupan kita membawa obor perubahan pada parti, serta tanggungjawab yang dipikul dalam mentadbir pemuda nanti,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Syed Mohd Kazim berkata, beliau mengambil tanggungjawab dan cabaran demi menjaminkan semula imej dan membina pengaruh serta harapan baharu pada generasi akan datang.

“Perjuangan adalah pelaksaaan dari kata-kata, ‘keberanian adalah cakrawala, Kita ini pemenang, bukan pecundang. Jangan kau kotorkan semangat dengan keragu-raguan’.

“Jangan dihalang anak muda yang ingin berjuang, berikan kami peluang,” katanya.

Terdahulu media melaporkan, Syed Mohd Kazim yang juga aktivis Pemuda Umno menawarkan diri untuk bertanding jawatan Naib Ketua Umno Bahagian Simpang Renggam pada pemilihan parti berkenaan. – Malaysiapost

Komen