Mahkamah arah Puteri Sarah, Syamsul dirujuk kepada JKP

Mahkamah arah Puteri Sarah, Syamsul dirujuk kepada JKP

MAHKAMAH Rendah Syariah Kuala Lumpur hari ini mengarahkan pasangan Syamsul Yusof dan pelakon, Puteri Sarah Liyana Kamaruddin dirujuk kepada Jawatan Kuasa Pendamai (JKP).

Hakim Syarie, Akmalludin Ilyas, memutuskan supaya Syamsul atau nama penuhnya Mohd Syamsul Mohd Yusof, 39, dan Puteri Sarah melantik wakil masing-masing-masing dalam JKP, lapor Berita Harian.

Pada 16 Januari lalu, Puteri Sarah memfailkan permohonan penceraian di kaunter pendaftaran Mahkamah Syariah Kuala Lumpur mengikut Seksyen 47 Akta Undang-Undang Keluarga Islam (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1984.

Pelakon filem ‘Lu Pikirlah Sendiri de Movie’ itu dilaporkan berkata tuntutan cerai dibuat selepas krisis rumah tangga sejak empat tahun lalu tidak menemui jalan perdamaian, selain enggan bermadu selepas Syamsul membuat pengakuan bernikah kali kedua dengan Ira Kazar di Thailand.

Puteri Sarah menegaskan keputusan memfailkan perceraian adalah muktamad dan tidak akan menarik balik hasratnya walau apapun berlaku.

Untuk rekod, Puteri Sarah dan Syamsul mendirikan rumah tangga pada 8 Mac 2014 dan dikurniakan dua cahaya mata, Syaikul Islam dan Summayah, masing-masing berusia lima dan tiga tahun. – Malaysiapost

Komen