40 bazar Ramadan, Aidilfitri di Kuantan

40 bazar Ramadan, Aidilfitri di Kuantan

SEBANYAK 40 lokasi bazar Ramadan dan Aidilfitri disediakan Majlis Bandaraya Kuantan (MBK) untuk penduduk di bandar raya ini yang bermula minggu depan.

Ketua Seksyen Perhubungan Awam dan Korporat MBK, Norkamawati Kamal berkata, kebenaran itu membabitkan 33 bazar Ramadan dan tujuh bazar Aidilfitri.

“Kita sudah meluluskan 1,775 permit kepada peniaga untuk aktiviti jualan juadah berbuka puasa dan kelengkapan menyambut Aidilfitri.

“Antara lokasi bazar Ramadan adalah di Mahkota Square; Serambi Teruntum (tapak B), Stadium Darul Makmur, Dataran Masjid Negeri Sultan Ahmad 1, Dataran Sekilau dan Tasek Commercial Center di Kotasas,” katanya dalam satu kenyataan media di Kuantan, hari ini.

Norkamawati berkata, anggota penguatkuasa MBK bertanggungjawab memantau aktiviti serta perjalanan perniagaan di semua bazar Ramadan dan Aidilfitri bagi memastikan peniaga mematuhi semua peraturan ditetapkan.

“Pejabat Kesihatan Daerah Kuantan akan mengeluarkan kad kesihatan bagi setiap peniaga dan mereka akan membantu kita memantau kebersihan makanan dijual di bazar Ramadan itu,” katanya. – Malaysiapost

Komen