‘Saya doakan mereka temui kata sepakat’ – Adik Farid Kamil

KEMELUT rumahtangga yang membadai pasangan selebriti popular Farid Kamil dan Diana Danielle bukan sahaja mengejutkan peminat, malah ahli keluarga mereka.

Perkara itu diakui adik Farid, Fadzil Zahari, selain memaklumkan ahli keluarganya sentiasa berdoa agar ada kata sepakat dan keputusan terbaik untuk Farid dan Diana.

“Kalau orang ramai pun terkejut, keluarga kami apatah lagi sebab tak ada apa-apa bayangan, tiba-tiba jadi begitu.

“Nak tanya tuan badan pun, kita tak tahu keadaan dia bagaimana. Saya sampaikan kepada mama kalau ‘contact’ Farid cakap kat dia supaya sabar dan tabah. Adik-adik memang sentiasa doakan dia. InsyaAllah.

“Kalau ikutkan saya tak mahu komen. Tapi, apa yang saya boleh cakap, saya doakan mereka dapat kata sepakat terbaik,” katanya.

Menurut Fadzil, keputusan yang dibuat perlu melihat pelbagai aspek termasuklah anak-anak.

“Tak boleh tengok kedua belah pihak sahaja, tapi, kena tengok (kesan kepada) anak-anak juga. Kena ambil kira semua aspek untuk keputusan terbaik,” katanya.

Ditanya sama ada dia menghubungi Farid, Fadzil memberitahu, dia ada bertemu dengan abangnya dalam tempoh sebulan terakhir ini.

“Dalam sebulan terakhir ini, saya ada jumpa dia. Kebetulan mak dan abah ada di rumah. Jadi ajak dia lepak sekali.

“Perbualan pun, benda biasa, dan kebanyakan berkisar mengenai kerja dan filem dia. Kalau dia buka cerita, baru kita dengar. Kalau tak, kami pun tak tanya.

“Apa yang boleh kami buat, kami beri sokongan semangat kepada dia. Dia tulis kat media sosial, dia rindukan anak-anak semua. Saya sebagai adik, minta dia bersabar dan sebagainya,” katanya.

Hari ini, dijangka berlangsung sesi sebutan bersama Jawatan Kuasa Pendamai (JKP) antara Farid dan Diana selepas pelakon itu enggan melafazkan cerai terhadap isterinya.

Farid mendirikan rumah tangga bersama Diana pada 3 November 2012 dan dikurniakan dua cahaya mata. – Malaysiapost

Artikel Terbaharu

Artikel Berkaitan

Verified by MonsterInsights