Tegas dalam tata kelola, tebus semula maruah bangsa – PM

Tegas dalam tata kelola, tebus semula maruah bangsa – PM

KERAJAAN Perpaduan yang dipimpin Datuk Seri Anwar Ibrahim tetap tegas dalam tata kelola untuk mengembalikan maruah serta integriti dengan menolak sebarang kebobrokan, rasuah dan penyelewengan.

Dalam Perutusan Sempena Aidilfitri, Perdana Menteri berkata, ia supaya nasib rakyat Malaysia akan terjamin dan maruah bangsa akan dapat ditebus semula.

“Mana-mana negara yang mahu meningkat maju harus berteraskan kepada keyakinan, harus berteraskan kepada nilai, harus berteraskan kepada ihsan dan rahmah.

“Ini yang dipupuk tetapi yang integral dalam semua ini yang menjadi paksi adalah keluhuran jiwa kita, keinginan membawa perubahan dengan menetapkan suatu prinsip disiplin dan rahmah yang kita lalui dalam latihan bulan Ramadan,” katanya.

Beliau turut mengajak rakyat Malaysia untuk memanfaatkan waktu sambutan Aidilfitri bagi menjalin silaturahim dan ukhwah persaudaraan, saling menziarahi dan menambah rasa ihsan serta rahmah dalam kalangan masyarakat.

“Kepada seluruh rakyat khususnya umat Islam, saya mengucapkan Selamat Aidilfitri Mubarak,” katanya.

Perdana Menteri turut merakamkan penghargaan dan terima kasih kepada semua penjawat awam di dalam dan luar negara yang bertungkus-lumus berkhidmat termasuk pasukan pertahanan yang menjaga keselamatan serta mengangkat martabat negara.

“Bagi pihak saya, (isteri) (Datuk Seri Dr Wan) Azizah (Wan Ismail) dan keluarga, saya ucapkan Selamat Eid Mubarak kepada seluruh umat Islam dan rakyat Malaysia,” katanya. – Malaysiapost

Komen