AHB kini diteraju kekanda Sultan Johor

 AHB Holdings Bhd kini diterajui kerabat diraja Johor, Tunku Kamariah Aminah Maimunah Iskandariah Sultan Iskandar. 

AHB dalam satu kenyataan berkata, Tunku Kamariah Aminah ialah kekanda sulung kepada Sultan Johor, Sultan Ibrahim Iskandar dan kini memegang jawatan sebagai salah seorang pemegang amanah Yayasan Sultan Iskandar, sebuah yayasan yang menyokong sarjana pasca siswazah bagi golongan kurang berkemampuan dalam bidang pendidikan dan penyelidikan.

Tunku Kamariah Aminah juga adalah Penaung P.S. The Children, sebuah badan bukan kerajaan (NGO) untuk kanak-kanak yang didera secara seksual bagi Selangor dan Wilayah Persekutuan.

“Di peringkat antarabangsa, Tunku Kamariah Aminah adalah Duta Pusat Hati Asia di Universiti Stanford, Amerika Syarikat (AS),” katanya.

RHB Trustees pada 9 Mei lalu mengumpul 28.69 peratus saham AHB.

AHB ialah sebuah syarikat pemegangan pelaburan yang terbabit dalam perniagaan produk dalaman pejabat, perabot pejabat dan kewangan komputer khusus.

Rangkaian produknya termasuk Sistem MX-DWS, Panel COVID Meja, Panel COVID Mesyuarat, Panel COVID Stesen Kerja, Duduk-untuk-Berdiri Elektronik , Sistem MXV2, Catur, Kiub, Sistem B21, Sistem T1, Sistem b3, EX21, EX22 , EX30 dan VTor.

Syarikat mempunyai operasi di Asia Tenggara, Asia Barat, Asia Selatan dan Tengah, Eropah serta Amerika.

Anak syarikat AHB termasuk AHB Technology Sdn Bhd, AHB Marketing Sdn Bhd, Create Space Sdn Bhd dan AHB Distribution Sdn Bhd.

AHB Technology terbabit dalam perdagangan perabot pejabat dan perabot komputer khusus.

AHB Marketing, Create Space dan AHB Distribution pula terbabit dalam perdagangan produk dalaman pejabat. – Malaysiapost

Artikel Terbaharu

Artikel Berkaitan

Verified by MonsterInsights