Anak Noh semakin pasti calon PN di Selangor

NURUL Syazwani yang juga anak bekas Pengerusi Barisan Nasional (BN) Selangor, Tan Sri Noh Omar kini semakin pasti akan bertanding atas tiket Perikatan Nasional (PN) di Selangor, dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) pada 12 Ogos ini.

Gambaran itu diberikan oleh Setiausaha Agung PN, Datuk Seri Hamzah Zainudin namun menegaskan senarai semua calon-calon PN bagi PRN hanya akan diumumkan pada Rabu ini.

“Saya ini Setiausaha Agung…kalau saya sebut Nurul (Syazwani) tercalon, maknanya ‘confirm’ jadi saya takut nak sebut. Biarlah kita umum pada 26 Julai ini.

“Noh bisik dekat saya tanya sama ada anaknya jadi calon atau tidak…saya kata kalau Setiausaha Agung datang ni, ada ‘berita’ lah tu, cuma tak boleh nak sebut lagi,” katanya ketika berucap di Majlis Pelancaran Jentera Perikatan Nasional (PN) Dewan Undangan Negeri (DUN) Permatang di Tanjong Karang, malam tadi.

Hamzah yang juga Ketua Pembangkang, berkata dengan kebersamaan Noh serta anaknya dalam PN, beliau yakin kawasan Tanjong Karang yang selama ini kubu kuat Umno akan beralih menjadi kubu kuat PN pula.

“Hari ini dia (Noh) bersama dengan kita (PN)…insha-Allah seluruh Tanjong Karang ini adalah kubu kuat PN.

“Kita alih..kita tukar dulu Umno sekarang kita (PN),” katanya. – Malaysiapost

Artikel Terbaharu

Artikel Berkaitan

Verified by MonsterInsights