BN teliti calon untuk PRK Pelangai 

BARISAN Nasional (BN) sedang meneliti senarai calon untuk bertanding pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Pelangai, Pahang.

Pengerusi BN, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, berkata perbincangan sudah diadakan dengan Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Wan Rosdy Wan Ismail, berhubung perkara itu.

“Kita sudah meneliti bukan sahaja keputusan dalam PRU (Pilihan Raya Umum) lalu tetapi kita berasakan pembangunan DUN Pelangai harus ada kesinambungan dan diteruskan.

“Soal siapa yang akan mewakili BN dan UMNO itu, kita akan perincikan apabila UMNO Bahagian Bentong mengemukakan nama kepada Badan Perhubungan UMNO Negeri untuk keputusan yang akan kita buat nanti,” katanya kepada pemberita di sini, hari ini, lapor Berita Harian. 

Terdahulu, beliau merasmikan Majlis Penutupan Madani Ride Polis Diraja Malaysia (PDRM) sempena peringatan Hari Polis Ke-216 dan Sambutan Bulan Kemerdekaan di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Selangor. 

Hadir sama, Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Seri Ayob Khan Mydin Pitchay; Pengarah Jabatan Keselamatan Dalam Negeri dan Ketenteraman Awam Bukit Aman, Datuk Seri Hazani Ghazali dan Ketua Polis Selangor, Datuk Hussein Omar Khan.

Kerusi DUN Pelangai berhadapan kekosongan luar jangka susulan kematian penyandangnya, Datuk Seri Johari Harun, Khamis lalu.

Johari adalah antara 10 individu yang terkorban dalam nahas pesawat terhempas di Lebuhraya Guthrie berhampiran Bandar Elmina, Shah Alam.

Sehubungan itu, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) akan mengadakan mesyuarat khas Khamis ini bagi membincangkan tarikh penting pelaksanaan PRK DUN Pelangai.- Malaysiapost

Artikel Terbaharu

Artikel Berkaitan

Verified by MonsterInsights